logo.svg

https://dpyxfisjd0mft.cloudfront.net/lab9-2/B2B/Producten%20-%20Grafics/2Imagine/slider-2imagine-nl.png?1563271114&w=2000&h=425

Lab9 Grafics

Lab9 Grafics

You Create,  We Integrate

You Create,  We Integrate

Lab9 Grafics biedt oplossingen voor alle bedrijven of afdelingen die een schakel vormen in de grafische productie ketting. Tussen het idee van de opdrachtgever en het uiteindelijk eindproduct zitten verschillende schakels of productie processen. Wil men een zo efficiënt mogelijke workflow, dan moeten deze processen afgesteld worden op elkaar.

 

De grafische productie ketting bestaat uit meerdere schakels die bepaald worden door het gewenste eindproduct. Kiezen voor de juiste technologie, werken met grafische standaarden en kennis verwerven zijn bepalend voor het toekomstig succes van elk bedrijf in de grafische sector.

Door de juiste productkeuze met de nodige diensten blijft u innovatief en creëert u meerwaarde naar uw klanten. U blijft uw concurrent een stapje voor. Lab9 Grafics helpt u hierbij. Browse door onze verschillende schakels en ontdek de oplossingen voor uw toepassingen.

 

 

Desktop publishing

Graf_Desktoppublishing.png

 

Desktop Publishing, of kortweg DTP, is het bewerken en opmaken van documenten voor drukwerk, en die dus meestal bestemd zijn voor publicatie, zoals boeken, tijdschriften, brochures, enz..., met gebruik van een Mac en opmaaksoftware (Adobe Indesign of QuarkXpress). Over het algemeen vervangen deze programma's de tekstverwerkers en grafische programma's niet, maar worden ze gebruikt om de inhoud die met deze programma's gemaakt is te verzamelen en te verwerken: tekst, rasterafbeeldingen (zoals afbeeldingen die bewerkt zijn met Adobe Photoshop) en vectorafbeeldingen (zoals tekeningen/illustraties die gemaakt zijn met Adobe Illustrator). 

 

Wanneer het materiaal klaar is voor publicatie, kan DTP-software deze uitvoeren als Postscript of Adobe PDF, die vervolgens door drukkers kan gebruikt worden om drukplaten te maken.

Wij plaatsen niet enkel het opmaken van documenten onder de noemer DTP. In de realiteit gebeurt het bedenken van concepten, bewerken van beelden, opmaken van pagina's en het genereren van PDF's regelmatig door dezelfde mensen en op dezelfde werkstations.

 

IT-Oplossingen

Graf_IToplossingen.png

 

De omschakeling van analoge- naar digitale productie processen vragen een aangepaste infrastructuur. Het tastbare is verdwenen en vervangen door digitale gegevens. De doorstroom tijdens de productie gebeurt digitaal. Efficiëntie productieprocessen vragen een optimale stroom van de digitale deeltjes. Uit het breed aanbod van IT materiaal, kiest Online Grafics voor u de beste oplossing. Je krijgt hulp bij de bepaling van uw netwerk infrastructuur. We plaatsen de netwerkkast, we leggen de meest moderne bekabeling met de daarbij horende aansluitingen. De juiste netwerkswitch en routers zorgt voor de optimale datatransmissie.
 

Je krijgt van ons advies bij de keuze van uw productie server, de opslagcapaciteit en de beveiliging van uw productie gegevens.
Het internet zorgt voor de informatie, de communicatie en de datatransmissie tussen U, uw klanten en uw leveranciers.
Wij helpen u bij de keuze van mailserver, webserver en FTP server. Ons bijkomend advies rond een krachtige firewall, antivirus en anti-spam beschermen uw lokaal netwerk tegen ongewenst bezoek en ongewenste informatie. Kortom, je krijgt van ons een plan met een werkende IT structuur aangepast aan uw behoeftes en grafisch productie proces.

 

Groot formaat printen

Graf_GrootFormaatprinten.png

 

Groot formaat printen, steeds meer een opportuniteit voor de drukkerij, grafische bedrijven en de grafische afdeling binnen de KMO of multinational.
De vraag naar kleine oplages op groot formaat blijft stijgen. De grote waaier aan verschillende print media en formaten, creëert heel wat meerwaarde bij visuele communicatie. Je creëert oplossingen waar internet geen alternatief biedt.

Grootformaatprinters kunnen ingezet worden voor heel wat verscheidene toepassingen: Fotoprinting, Posterprinting, Maken van Prototypes, Marketing POS/POP, Belettering, Visual Communication, Stickers & Labels, Zeefdrukfilm…kortom alles dat geprint dient te worden in eerder kleinere oplagen kan mits de juiste combinatie Printer-Inkt-Media-Rip gerealiseerd worden
 

Computer to plate

Graf_CTP.png

 

Het doel van Computer-to-Plate was in eerste instantie het vereenvoudigen van het prepress proces door het uitschakelen van de grafische film en het analoog vervaardigen van drukplaten. Hierdoor is er een betere proces controle mogelijk waardoor de stap naar het drukken in ISO eenvoudiger wordt. De komst van ontwikkelvrije en chemievrije CtP platen zorgen naast het uitschakelen van de ontwikkelaar als variabele in het proces bovendien ook voor de bescherming van het millieu.

Online Grafics heeft gekozen voor de Heidelberg producten en is handelspartner van de Firma Plantin omdat we overtuigd zijn van deze CtP oplossingen. 

 

Welke verwachtingen heeft men van een CtP configuratie? Eenvoudig af te stellen en te installeren, minimale afmetingen, doordachte automatisering, integratie in diverse workflows en onderhoudsvriendelijke productie zijn belangrijke economische factoren, maar vooral niet te verwaarlozen is de stabiliteit van het CtP proces zelf om het standaardiseren aan de pers te versnellen en te vereenvoudigen. Met de producten van Heidelberg is hieraan in alle opzichten tegemoetgekomen.

 

Webshop voor je drukkerij

Graf_Pressero.png

 

Aleyant Pressero™ is een eenvoudige en snelle web-to-printoplossing voor drukkerijen die een e-commerce element willen toevoegen aan hun drukwerkactiviteiten. Pressero stelt je in staat om één of meerdere webshops te creëren waarop jouw klanten gemakkelijk een bestelling kunnen plaatsen. Met behulp van eDocBuilder kan de eindgebruiker voorgedefiniëerde templates invullen en aanpassen vanuit de webbrowser. Als drukker ontvangt u vervolgens een drukklaar geoptimaliseerd PDF bestand.

 

Pressero biedt de mogelijkheid om zowel B2C- als B2B-storefronts te creëren voor een unieke winkelervaring.

 

Colormanagement

Graf_Colormanagement.png

 

Tijdens het volledige proces van opname tot uitvoer, zijn gestandaardiseerde kleurkarakteristieken een must om zo voorspelbare kleuren bij het afgewerkt product te kunnen verzekeren.

Uw toestellen calibreren
In eerste instantie is het naturlijk belangrijk dat al uw toestellen juist gecalibreerd zijn.  Zowel uw digitale camera, scherm als uw printer, kunt u met ISO standaarden op elkaar afstemmen. Hiervoor kunt u rekenen op de professionaliteit van Xrite

 

Kleuromzettingen
Telkens u een beeld wenst te reproduceren, moet dit afhankelijk van het publicatiemedium (offset, digitaal drukwerk, flexo, zeefdruk, …) geoptimaliseerd worden.  Met Adobe Photoshop en/of GMG Color Server, kunt u met  ICC profielen de nodige conversies doen.  

 

Referentieproeven maken en certifiëren
Doorheen het grafisch productieproces controleert u best via proofing ook tussentijds of de kleurinstellingen juist gebeurden.  Met een spectraalmeter, de juiste RIP software van GMG, een Epson proofing printer en het juiste printerprofiel, vormt dit geen uitdaging en kan u grote problemen verder in het process vermijden.

 

Kleurgetrouw drukken met de pers
Om een mooi en drukbaar resultaat te bekomen op de pers, is het aangewezen het PDF-bestand te optimaliseren met ISO normen.
Met de nodige meettoestellen en de specifieke software hiervoor van GMG krijgt u bij eender welke drukkerij hetzelfde kleurresultaat.

 

Digitaal drukken

Graf_DigitaalDrukken.png

 

Digitaal drukken heeft al sinds een aantal jaren zijn plaats verworven in de grafische industrie. Het vervangt het conventionele offsetdrukwerk niet, maar is eerder complementair.

 

Het grootste voordeel van digitaal drukken is dat de opstartkost voor een drukwerk heel laag is. Dat zorgt er voor dat digitaal drukken al interessant is vanaf één exemplaar. Meestal wordt dit dus toegepast voor kleine oplagen. Voor grotere oplagen is de kost per print van digitaal drukwerk vaak hoger dan die van offset. Maar ook dan is digitaal drukken soms nog verantwoord, bijvoorbeeld door een nieuwe toegevoegde waarde te geven aan het product, zoals personalisatie. Variabele data printing (VDP) laat toe om zeer gerichte reclame te produceren, met een beduidelijk hogere respons en daardoor een lagere kostprijs per reactie.

 

Een andere toepassing met een grotere toegevoegde waarde bij digitaal drukken is web-to-print. Klanten kunnen via de web portal van de drukkerij nieuwe jobs uploaden of kiezen uit een bibliotheek van standaard jobs. Alle nodige parameters zijn ofwel op voorhand opgenomen in het systeem, of worden via het web door de klant zelf meegegeven. Mits de nodige automatisatie kunnen de jobs volautomatisch geproduceerd worden! De drukkerij speelt in op de noden van de klant: snelle levertijden en beschikbaarheid. Tegelijk wordt de loyaliteit van de klant ten opzichte van de drukkerij groter, aangezien deze laatste al het werk beheert.

 

Web- & tabletpublishing

Graf_Tabletpublishing.png

 

Groot formaat printen, steeds meer een opportuniteit voor de drukkerij, grafische bedrijven en de grafische afdeling binnen de KMO of multinational.
De vraag naar kleine oplages op groot formaat blijft stijgen. De grote waaier aan verschillende print media en formaten, creëert heel wat meerwaarde bij visuele communicatie. Je creëert oplossingen waar internet geen alternatief biedt.

Grootformaatprinters kunnen ingezet worden voor heel wat verscheidene toepassingen: Fotoprinting, Posterprinting, Maken van Prototypes, Marketing POS/POP, Belettering, Visual Communication, Stickers & Labels, Zeefdrukfilm…kortom alles dat geprint dient te worden in eerder kleinere oplagen kan mits de juiste combinatie Printer-Inkt-Media-Rip gerealiseerd worden